Növekvő népszerűség a négyévszakos gumiabroncsok terén

Ugyan a téli gumi biztonságával nem érhet fel, az autóvezetők mégis egyre gyakrabban döntenek úgy, hogy a négyévszakos autógumi mellett teszik le voksukat. Mindemelett a téligumi k értékesítése terén is kisebb növekedés történt.

A négyévszakos gumiabroncsokról az alábbi linken olvashat bővebben. Szerencsére egyre többen figyelnek oda, hogy a hideg idő közeledtével lecseréljék a gumiabroncsokat, ezáltal biztonságosabban tudjanak közlekedni. A téli gumi ugyanis megrövidíti a fékutat, míg nyári gumi esetén egy nagyobb fékezés során az autónak sokkal hosszabb idő, míg megáll, rosszabb esetben az irányítást is elveszíti az autó fölött vezetője. A nyári gumi tehát a lehető legrosszabb választás a téli időszakban, azonban a négyévszakos abroncsok sem bizonyulnak a legjobb döntésnek. Annak ellenére, hogy a nevében benne van, hogy mind a négy évszakban használható, mi mégsem javasoljuk ezt, ugyanis közel sem annyira biztonságos, mint a téli gumi.

Szerencsére a magyar emberek ezzel tisztában vannak és sokan cserélik le az autógumikat télire. Érdekes viszont, hogy a négyévszakos gumik kapcsán is növekvő tendencia tapasztalható. Természetesen az abroncs milyensége azon is múlik, hogy milyen kemény a tél, mennyire jegesek, havasok az utak, mekkora az átlaghőmérséklet. Mivel a telek egyre enyhébbek, így előfordulhat, hogy a négyévszakos gumival is el lehet lenni egész évben. 7 Celsius fok alatt azonban, a legbiztonságosabb a téli gumi. Magyarországot tekintve az autógumi eladás rekord méretűre nőtt, ez pedig abból a szempontból pozitív, hogy a magyar gumiállomány, így fiatalodott, ez pedig mindenképp jó hír. Talán azt is kijelenthetjük, hogy az utakon való közlekedés is biztonságosabb így.

Vélemény, hozzászólás?