Munkaerőhiány megoldása Fülöp-szigeteki munkavállalókkal hazánkban

Nem újkeletű dolog, hogy a hazai toborzó cégek egyre messzebbre mennek, hogy értékes munkaerőt szerezzenek és hozzanak hazánkba. Az előrejelzések szerint ez a tendencia tovább fog nőni. Manapság a munkaerő-kölcsönzők elsősorban a Fülöp-szigeteken keresnek potenciális munkavállalókat.

Munkaerőhiány megoldása Fülöp-szigeteki munkavállalókkal látszik megoldódni. A fülöp-szigeteki családok esetében egyáltalán nem számít kirívónak, ha az egyik, sőt mindkét szülő külföldön dolgozik, inkább ez számít természetesnek. Amíg a szülő vagy szülők külföldön dolgoznak, addig a gyerekekre a nagyszülők és az unokatestvérek vigyáznak. A filippin emberek az a jellemző, hogy alázatosak, tisztelettudók és precízek. Ezen tulajdonságok miatt kiválóan integrálhatók a multinacionális és gyári környezetbe. Jellemzően vallásos emberek, így fontos számukra a templomba járás és szívesen sportolnak. A Fülöp-szigetek korösszetételét tekintve nagyon fiatal társadalom. A több, mint száz millió fős országban nincs elég munkalehetőség, ezért rengetegen dolgoznak külföldön. A magyarországi munkavállalás nagyon jó lehetőség a filippínók számára, hiszen hazájukban az átlagos fizetés 120-130 ezer forintnyi fizetés.

A magyar gazdaság számára a munkaerőhiány egyre égetőbb probléma, ezért van szükség a Fülöp-szigeteki munkavállalókra. Ma már nem csak a feldolgozóiparban dolgoznak nagy számban külföldi munkavállalók, hanem az építőiparban, elektronikai iparban és a mezőgazdaságban is. Ráadásul a pandémiás helyzet tovább növelte a munkaerőhiányt olyan szektorokban is, mint a szállodaipar, a vendéglátás és a turizmus. Ha szeretne bővebben olvasni a témában, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a partner.jobtain.hu weboldalra és tájékozódjon!