Multivitamin és ásványi anyag kedvező áron

A multivitamin/ásványi anyag (MVM) kiegészítők vitaminok és ásványi anyagok kombinációját tartalmazzák, és néha más összetevőket is. Sok néven szerepelnek, beleértve a multivitaminokat vagy egyszerűen a vitaminokat. Az MVM-ekben található vitaminoknak és ásványi anyagoknak egyedülálló szerepük van a szervezetben. További információkért lásd az étrend-kiegészítő tájékoztatónkat.

Multivitamin és ásványi anyag kedvező áron rendelhető a webshop.vegnum.hu weboldalon, tehát nem kell messzire mennie ha multivitaminokat keres. A piacon sokféle MVM létezik. A gyártók megválasztják, mely vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb összetevőket, valamint mennyiséget tesznek a termékeikbe. A leggyakoribb MVM-ek közé tartoznak az alapvető, napi egyszeri termékek, amelyek az összes vagy a legtöbb vitamint és ásványi anyagot tartalmazzák, többségükben az ajánlott mennyiséghez közeli mennyiségben. A nagyobb hatékonyságú multivitaminok gyakran két vagy több tablettát tartalmaznak minden nap. A gyártók más multivitaminokat népszerűsítenek speciális célokra, például jobb teljesítmény vagy energia, súlykontroll vagy jobb immunitás érdekében. Ezek a termékek általában vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak növényi és egyéb összetevőket (például echinacea és glükózamin).

Az embereknek ajánlott tápanyagmennyiség életkor és nem szerint változik, és ezek az ajánlott étrendi juttatások (RDA) és a megfelelő bevitelek (AI) szerint alakulnak ki. Az étrend-kiegészítők és az élelmiszerek címkéihez minden tápanyag esetében egy értéket választanak, amelyet napi értéknek (DV) neveznek. A DV gyakran, de nem mindig hasonlít az adott tápanyag RDA-jához vagy AI-jához. A címke megadja a DV-t százalékban, így láthatja, hogy a termék egy adagja hány százalékban járul hozzá a DV eléréséhez. Amennyiben többet tudna meg keresse fel a webshop.vegnum.hu weboldalt.