Műfű lerakási útmutató teraszra

A műfű természetes hatást ad a kertnek és a terasznak. A műfűvel, kényelemmel ajándékozzuk meg saját magunkat, amivel csak annyi a dolgunk, hogy élvezzük puhaságát és csodáljuk szépségét. UV álló, nem fakul ki a tűző napsütéstől és az időjárás viszontagságainak is tökéletesen ellenáll. Környezetbarát, tisztántartása egyszerű.

Ott, ahol nincs kert, csak terasz, nagyon jó választás burkolásként. A műfű lerakása viszonylag egyszerű a terasz esetében, ezt akár saját kezűleg is meg tudjuk csinálni magunknak. Lássuk most ezt néhány mondatban.

  1. Számoljuk ki mennyi négyzetméter műfűre lesz szükségünk, hogy aztán az árat úgy tudjuk kalkulálni. Mivel nagy különbségek is lehetnek az adott műfű típusoknál, nem árt tisztán látni és úgy tervezni a számokkal. 1990 ft/ m2-től tízezer forint fölötti árakkal fogunk találkozni. Egyes műfű webáruházaktól kérhetsz műfű mintacsomagot is, aminek segítségével könnyebben tudsz majd dönteni. Ebben a csomagban több típusú műfű darabot találsz majd, amit kézbe vehetsz, megtapinthatsz, megnézheted a műfű szálakat.
  2. Jöhetnek a műfüvek. Rövid szálú, szőnyegszerű, vagy nagyon természetes hosszú szálú műfű a vágyunk, vásároljuk meg. Ezek 2 m széles és 4 m széles tekercsekben lesznek kaphatóak.
  3. Készítsük elő a teraszt. Tiszta és egyenletes, sima felületre lesz szükségünk ahhoz, hogy tartós és szép legyen a végeredmény. Minden szennyeződéstől meg kell szabadulni a teraszon. Mindegy, hogy beton alap, vagy már hidegcsempével burkolt a felület, mindkettőre leteríthető a műfű.
  4. A legjobb és legtartósabb hatást úgy lehet elérni, ha műfű ragasztót is beszerzel, amivel tökéletesíted majd a végeredményt. Ezt nem kell a teljes műfű gyep alá használni, hanem csak az illesztésekhez és szélekhez.
  5. Következhet a műfű tekercs kiterítése. Ha több darabunk van, akkor a szálirányt is nézzük, mert úgy lesz szép a végeredmény, ha szépen, azonos irányban illeszkednek a műfű szőnyegek.
  6. Ha ezzel is készen vagyunk, akkor már csak tökéletesíteni kell. Ha hosszú szálú műfűre esett a választás, akkor érdemes kvarchomokkal beszórni. Erre azért van szükség, mert az apró szemcsék adnak tartást a szálaknak és nem tudnak lelapulni. Ezzel együtt lesz élethű, ámulatba ejtő a műfű a teraszon.
Műfű
Műfű

A műfűre kerti bútort is nyugodtan ráhelyezhetünk, semmi baja nem lesz tőle. Tisztítása, felfrissítése akár enyhe vízsugárral, akár egy seprűvel is történhet. Nem csak nyáron, hanem egész évben, minden évszakban gyönyörködhetsz ezután a teraszban. Hajrá, műfű lerakásra fel!