Műfű lerakás kertbe és teraszra

A műfű óriási minőségi változáson ment keresztül az elmúlt évek során. Mivel kezdett egyre népszerűbbé válni, a gyártóknak muszáj volt változtatni a technológián mindenféle szempontból.

Mára létrejött egy olyan prémium minőségű műfű, ami megtéveszthetetlenül hasonlít a valódi, frissen nyírt gyepre. Anyaga nem szúr, hanem puha, anyagösszetétele pedig az egészségre nem ártalmas. A mai modern műfüvek nem tartalmaznak sem nehézfémeket, sem ólmot. Tökéletes gyerekek és kisállatok talpai alá is. Fontos szempont a környezetvédelem is, ezért a műfű 100%-ban újrahasznosítható. Kérlek, a szelektív hulladékgyűjtőbe tedd, ha már nem lenne rá szükség!

A műfű, számtalan pozitív tulajdonsága miatt még inkább teret kapott a városi, de még a vidéki kertekben, teraszokon is.

A műfű lerakás kertbe, teraszra, idővel, energiával ajándékoz meg és pénzt is spórolhatunk vele. A műfüvet teraszra jóval egyszerűbb és gyorsabb lerakni, mint a kertbe, hiszen teljesen más az alap, ami re kerül.

A műfű lerakás teraszra már egy meglévő fix és kemény alapra történik. Ez ugye lehet beton, csempe, járólap, vagy faanyagú padló is. Ilyen esetekben a kiválasztott műfű alá nem kell tükör, vagyis aláépítmény készítés. Egyszerűen a méretre vágott műfű szőnyeget le kell teríteni. Esetleg a sarkoknál használhatunk kétoldalas ragasztószalagot, hogy véletlenül se kunkorodjon fel a műfű szőnyeg.

Műfű
Műfű

A műfű lerakás kertbe már egy kicsit összetettebb feladat. Itt fontos a tökéletes aláépítmény, vagyis az úgynevezett tükör elkészítése. Ez szükséges ahhoz, hogy a vízelvezetés biztosítva legyen, valamint szavatolja a műfű tökéletességét és hosszú élettartamát. Ez a bizonyos tükör egy 10-15 cm mély (talajtípustól függő) aláépítmény, amit simítani, döngölni kell. Ehhez jön a szegély kiépítése és a 3 különböző méretű zúzottkő murva kavicságyazat, tetején a legkisebb frakciójú, apró szemcséjű murva lesz.

Ha kész a tökéletes műfű aláépítmény, akkor leteríthetjük a műfű szőnyeget. Kerteknél, a terület nagyságától függően, folyóméterenként 3 műfű tüske segítségét alkalmazzuk a rögzítéshez.

A műfű lerakás és kivitelezés kis-, és nem túl bonyolult terület esetében saját kezűleg is megoldható. Azonban ott, ahol földkitermeléssel és egyéb feladatokkal járó munkával találnánk szembe magunkat, műfű kivitelezéssel foglalkozó céget is felfogadhatunk.

A műfüves kert és terasz bárhol igazi oázist teremt. Gondozás nélkül is gyönyörű látvánnyal, örökzöld élménnyel ajándékoz meg minden nap.