Mitől lesz egyedi egy cigaretta tartó?

A legtöbben időnként szeretünk kitűnni a tömegből és nincs ez másképp még a szenvedélyeink esetében sem. A cigarettázás ugyan mindig is sikkesnek számított, ám ezzel együtt is időről időre felbukkantak olyan kiegészítők, amik használatával egy kicsit különlegesebbnek érezhette magát az, aki füstölni vágyott.

Kitűnő példája ennek a cigaretta tartó. Az első tárcák közel száz évvel ezelőtt kezdtek elterjedni, mégpedig az Egyesült Államokban. Akkoriban persze még jóval kisebb hangsúly került a dohányzás veszélyeire, ennek köszönhetően pedig sokkal népszerűbb is volt a bagózás, mint napjainkban. Kezdetben a cigaretta tartó félszáz szál tárolására is alkalmas volt, ma már ez a méret azért jelentősen lecsökkent. Napjainkban általában a szabvány gyártói dobozokhoz méretezik, azaz 20 szál fér el a tárcában. Ennél ugyan léteznek kisebb kapacitással rendelkező modellek is, de a legkézenfekvőbb, ha egy ilyen mellett tesszük le a voksunkat.

Ennek ellenére nincs könnyű dolgunk, amikor cigaretta tartó vásárlására adjuk a fejünket. A kínálat ugyanis hatalmas, s bár a méret miatt nem kell túl sokat gondolkoznunk, a kinézet kérdése már komoly dilemmákat okozhat. Tudniillik minél egyedibb darabot választunk, annál inkább kilóghatunk a tömegből és végső soron legtöbbször ez a cél. A legegyszerűbben ezt úgy valósíthatjuk meg, ha egy különlegesebb mintával rendelkező cigaretta tartó mellett határozunk, ám megeshet, hogy egyik sem ragadja meg a fantáziánkat a rendelkezésre álló választékból. Ilyenkor sem kell azonban beérnünk kevesebbel. Egy letisztult modellt is könnyen az igényeinknek megfelelő módon díszíthetünk, méghozzá a gravírozás segítségével. Legyen szó díszesebb feliratról, vagy különleges mintáról, egy gyémántfejes géppel gyakorlatilag bármilyen kérés megvalósítható.