Mitől lesz egy kozmetikum luxus kategóriás?

Az arcápoló kozmetikumok esetében nagyon gyakran a vásárló a termék mögött álló marketing vagy az esztétikus csomagolás alapján dönt. Ha elhangzik a luxus szó, esetleg egy híresség reklámozza az adott terméket, akkor biztosan tömegek kezdik vásárolni. Pedig sokkal jobb döntés, ha inkább szakmai szempontok alapján választ arckrémet.

Luxus kozmetikum leginkább a prémium minőség miatt válik magas kategóriájúvá, ami miatt érdemes megvásárolni. A szakmai összetevőket tekintve a kozmetikumok értékét az összetevők tisztasága és minősége, illetve a hasznosulásuk mértéke határozza meg. Ezt extra hatóanyagok is kiegészítik. Az arcápoló kozmetikumok feladata a hidro-lipid réteg pótlása, a fényvédelem és a bőr védekező képességének erősítése. Egy természetes bőrápoló arckrém is lehet luxus kategóriás termék. A bőrápoló arckrém esetében alapkövetelmény, hogy vegyszermentes, tiszta és jótékony összetevőkből álljanak. Az összetevők rendszerint egy jó alapolaj, víz, bőrbarát emulgens, valamint két-három százalék hatóanyag, úgy, mint illatosítok, fényvédők, növényi kivonatok és vitaminok. A gyártók általában parfümöt alkalmaznak illatosításra, azonban az igényesebb gyártók természetazonos parfümöket vagy illóolajokat használnak.

Az igazán minőségi, luxus kategóriás kozmetikumok akár tíz-húsz százalék hatóanyagot is tartalmazhatnak. Ezek a hatóanyagok antioxidánsok, vitaminok, illóolajok és növényi kivonatok. A hatóanyag kozmetikumok az arcápolás csúcskategóriás termékei. Ezek alapjai a bőrazonos kozmetikumok, amelyekre a modern hightech hatóanyagok épülnek. Ezek növelhetik a kozmetikumok hatékonyságát. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a témában, akkor érdemes ellátogatni a webshop.drhazi.hu webáruházba!