Milyen hordozható grillsütőt érdemes választani?

A grillezés ma már nem helyhez kötött, így, ha nem csak otthon szeretnénk sütögetni, akkor egy ahhoz szükséges készülék beszerzésére van szükségünk. A hordozható grillsütő tökéletes alternatíva, ha a nyaralás, kempingezés vagy a kirándulás során szívesen vennénk fel a kötényt és a grillcsipeszt.

Hordozható grillsütő mellett egyre többen döntenek, ugyanis nagyon sok előnye van ezeknek a készülékeknek. A kisebb méret és súly teszi lehetővé, hogy könnyedén szállítsuk egyik helyről a másikra. Ha nem csak otthon szeretünk sütögetni, akkor nagyon jól jön egy hordozható darab. A szabadtéri főzőcskézést és sütögetést nagyon sokan szeretik, hiszen van egyfajta különleges hangulata. Nagyon sok márkából és fajtából tudunk válogatni, melyek különféle energiaforrást használnak a működésük során. A hordozható gázgrill az egyik legelterjedtebb típus, melyet PB gázpalack segítségével is tudunk működtetni. Szintén népszerű az elektromos grill, azonban ezt a típust kizárólag olyan helyeken tudjuk használni, ahol rendelkezésre áll áramforrás. Emellett dönthetünk faszenes grill mellett is, mely biztosítja a hamisítatlan grillező hangulatot.

Mindegyik típusnak megvan a maga előnye és hátránya, így egyik sem nevezhető jobbnak vagy rosszabbnak, mint a másik. Azt kell mérlegelnünk, hogy számunkra milyen darab lenne a legideálisabb. A gázgrill például nagyon könnyen kezelhető és gyorsan felmelegszik. A faszenes grill különleges ízt ad az ételeknek, viszont sok füsttel jár és nem egyszerű kezelni. Az elektromos grillt annál könnyebb használni és viszonylag egyszerű vele a sütési folyamat, de áramforrás nélkül nem fogunk tudni grillezni rajta. Mielőtt egy konkrét típus mellett döntenénk, előtte alaposan gondoljuk át, hogy milyen igényeink vannak, melyik volna számunkra a legmegfelelőbb.