Milyen eséllyel indulnak a futball VB-n a brazilok?

Ahogy minden labdarúgó világbajnokság előtt, úgy a 2022-es foci VB kapcsán is megindultak az esélylatolgatások. A katari VB különösen izgalmasnak ígérkezik. Ha már megindultak a találgatások és tippelések, akkor joggal merül fel a kérdés, hogy milyen esélyekkel indulnak a brazilok a futball legrangosabb eseményén.

Futball VB kapcsán a legsikeresebb csapat mindezidáig a braziloké. A labdarúgó világbajnokságok történetében összesen ötször állhattak a dobogó legfelső fokára. Ezenkívül a nevükhöz köthető két ezüst- és két bronzérem is. Ráadásul a brazil csapat mondhatja el magáról egyedül, hogy eddig az összes labdarúgó világbajnokságon részt vett. Éppen ezért nem csoda, hogy az összes tornára abszolút esélyesként érkeznek. Habár az is tény, hogy az elmúlt időszakban sok rajongónak okoztak csalódást teljesítményükkel. 2018-ban a negyeddöntők során kaptak ki Belgiummal szemben. A 2014-es labdarúgó világbajnokságon, ahol házigazdák voltak, szépen meneteltek előre. Viszont az ereje teljében lévő német csapat 7-1-es megalázó vereséget mért a brazilokra.

Na, de mi várható a 2022-es katari labdarúgó világbajnokságon? A dél-amerikai selejtezősorozatot elképesztően jó eredménnyel, negyven öt ponttal megnyerte Brazília. Tizennégy győzelmet és három döntetlen mérkőzést játszottak, ami jól mutatja a csapat erejét. A támadósor és a védelem is rendkívül erős. A G-csoportba kerülve Szerbia és Kamerun valószínűleg nem okoz nekik nagy nehézséget, ahogy a legnehezebb ellenfélnek tűnő Svájc sem. Ez pedig azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel csoportgyőztesként kerülhetnek a legjobb tizenhat közé. Ha szeretnél figyelemmel kísérni az eseményeket, akkor azt javasoljuk, hogy látogass el minél többször a focivb-2022.hu weboldalra!