Miért jó választás mindenkinek a krepp ágyneműhuzat?

A krepp anyag egy különleges nyomási eljárással készült pamut anyag. Az ágyneműhuzatok esetében általában kevert szálas pamutból készítik, ami azt jelenti, hogy 80% pamut és 20% poliészter anyagösszetételű. A különleges, egyenetlen, gyűrt, fodros krepp anyagot használják még ruhaneműk gyártásához is.

A speciális eljárással készült krepp ágyneműhuzat a gyűrt tulajdonsága által vasalásmentes. Ez szó szerint azt jelenti, hogy nem érdemes és nem kell vasalni, mert nem érünk el vele semmit. A krepp ágyneműhuzat ezért olyan népszerű a szállodákban, hotelekben, nyaralókban, szállásadó helyeken és otthon is, a lakossági használatban.

A hullámos textúrájú krepp ágyneműhuzat nem csak praktikus és egyszerű használatú, hanem kényelmes is. Lágy, könnyed, puha anyaga jó érzés a bőrnek télen és nyáron is. Mosása nem nagy ördöngösség, csupán annyira kell ügyelni, hogy túl magas hőfokon ne mossuk. A 30-40 C fokos mosógép program neki az igazi. A 90 Celsius fok bizony lehet, hogy összezsugorítja a krepp anyagot, ezért azt egyáltalán nem ajánljuk még akkor sem, ha fehéríteni szeretnénk. Azt inkább 40 fokon, szódabikarbóna, vagy mosószóda segítségével végezzük.

Ágyneműhuzat
Ágyneműhuzat

A krepp ágyneműhuzat a felgyorsult, rohanó világunk nagy segítsége. Főleg a mindig robotoló, házimunkába belefulladó családanyák válláról vesz le nagy terheket, amikor az ágynemű cserére és mosásra kerül sor. A krepp ágynemű lehúzása és mosása után nagyon gyorsan szárad és ezután csak fel kell húzni a paplanra, párnára, vasalás nélkül. A vasalás kész időrablás, főleg ha ágyneműhuzatról van szó. Így nem csak otthon, hanem a hotelek és szállodák szempontjainál is jó választás. Amikor új ágyneműhuzat vásárlását tervezik, érdemes elgondolkodni azon, hogy kreppre váltanak. A vendégek is és a személyzet is kedvelni fogja, ebben biztos vagyok.

Színben és mintában nagyon színes a paletta. Nagyon szép krepp ágyneműhuzatok kaphatóak online is, nőknek, férfiaknak, gyermekeknek egyaránt. Vidám, bohókás, letisztult, elegáns, minimalista, vagy valami romantikus, nem lesz olyan, amit ne találnál meg a hatalmas krepp ágyneműhuzat kínálatokban. Gombos, cipzáras, vagy bújtatós változat? Mindhárom típus beszerezhető kreppből is.

Ha szeretnél egy olyan lakástextilt a hálószobába, vagy panziódba, akkor a krepp ágynemű az egyik legjobb döntés. Hálás anyaga nem hagy cserben, nagyon sokáig fogod élvezni a selymes ölelését esténként. Szép álmokat kívánok, szép és puha krepp ágyneműben!