Miért hasznos az esővíz lopó alkalmazása?

A csapadékgyűjtés manapság újra reneszánszát éli, sokan ismerik fel tagadhatatlan előnyeit. Az esővíz összegyűjtése egyszerű, ugyanakkor van pár hasznos dolog, amivel nem árt tisztában lenni, annak érdekében, hogy tiszta, használható csapadékvizet gyűjtsön össze.

Csatorna esővíz lopó felhasználása mindenképp ajánlott a csapadékvíz összegyűjtése során. Elsősorban a felszíni csapadékgyűjtés örvend nagy népszerűségnek, hiszen ez a legegyszerűbb módja az esővíz összegyűjtésének. Ugyanakkor a felszíni esővízgyűjtéshez nem elég egy nagy méretű tároló, hiszen a tetőfelületről, az ereszcsatornán át a tartályba jutó szennyeződésekkel is kezdeni kell valamit. Ha az esővíz tartályba nem csak a csapadék, hanem a tetőfelületen lévő szennyeződések is bekerülnek, akkor a víz előbb-utóbb algásodni kezd és kevésbé lesz felhasználható. Éppen ezért célszerű beszerezni egy csatorna szűrőt, amely megbízhatóan kiszűri a szennyeződéseket az esővízből, így a tartályba tiszta víz kerül. A Süni Kft kínálatában elérhető csatorna szűrők nem csak megszűrik a csapadékvizet, hanem a túlcsordulást is megakadályozzák, mivel beépített túlfolyásgátlóval vannak felszerelve.

Télen pedig könnyedén átállíthatók téli állásba, aminek köszönhetően megakadályozható, hogy a tartályba víz kerüljön. A kínálatban megtalálható még a Speedy esővízlopó és szűrő, amely kiváló alternatíva azok számára, akik nem rendelkeznek megfelelő szerszámmal vagy nem szeretnének barkácsolni. A Speedy alkalmazásával nem szükséges megbontani az ereszcsatornát. Könnyen beszerelhető és egyszerű megoldást nyújt a tartályba kerülő esővíz megszűrésére. Ha szeretne bővebb információkat megtudni az esővíz lopó kapcsán, esetleg megtekintené a termékek széles választékát, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!