Mely tavaszi úticélokat érdemes felkeresni Európában?

A tavasz elsőnapsugarai sokakat kicsalogatnak a házból és arra sarkalnak, hogy a természetben, vagy legalábbis a városban sétáljunk egy nagyot. Ha viszont új impulzusokra van szükségünk és szívesen megismernénk más városokat, akkor érdemes ellátogatni Európa legszebb nagyvárosaiba.

Tavaszi úticélok tervezésekor érdemes néhány repülővel egy-két óra alatt elérhető nagyvárost is útba ejteni. Európában számos olyan nagyváros található, mely kultúrájának és nevezetességeinek köszönhetően igazán látványos. Nem kell messzire utazni Csehország fővárosába, Prágába, mely valóságos ékszerdoboz. Több szempontból is jó választásnak bizonyul a Moldva folyó által ketté osztott város. Például, mert Prága látnivalói viszonylag közel vannak egymáshoz, így nem feltétlenül kell autóba ülni vagy tömegközlekedést használni, ugyanis enélkül is minden látnivaló könnyedén elérhető sétával. A város egyik legismertebb nevezetessége az Óvárosi téren található Orloj óraszerkezete. Érdemes megvárni, hogy egész legyen, tehát a tizenkettesre érjen a nagymutató, ugyanis ekkor különleges műsorban lehet részünk. Természetesen a Károly-híd is kihagyhatatlan, érdemes végig sétálni rajta és megcsodálni a Moldva folyót és annak két partját. Ha pedig megszomjazunk a városnézés során, akkor mindenképp érdemes megkóstolni a híres cseh söröket.

Délen az olasz főváros számít kihagyhatatlan látnivalónak, egy kellemes hétvége erejéig mindenképp megéri ide elutazni. Rómában rengeteg látnivaló van, különösen az ókori épületeket érdemes megtekinteni. A történelem szerelmesei számára Róma az ideális úti cél. A Trevi-kút, a Colosseum, a Capitolium és a Pantheon mellett a Szent Péter-bazilikához is érdemes ellátogatni. Olaszországot nem szabad anélkül elhagyni, hogy ne kóstolnánk meg a hamisítatlan olasz pizzát, illetve a helyi finomságokat.