Látogass el te is a királyok városába!

Székesfehér sok-sok látnivalóval és program lehetőséggel várja minden évben a látogatókat. A várost sokan a királyok városaként ismerik, egyben Székesfehérvár Fejér megye megyeszékhelye. Sokan nagyon kedvelik ezt az úticélt, hiszen nagyon könnyű megközelíteni autópályán keresztül. Legyen szó nyaralásról vagy üzleti útról, a város kiváló találkozási pont.

Utazási tippek a lepesmagazin.hu weboldalon! Ha nincs még ötlete hol lazítson, akkor érdemes ellátogatni Székesfehérvárra vagy inspirálódni a lepesmagazin.hu weboldalon! Ha Székesfehérvárra utazik és több napot tölt el a városban, akkor érdemes a Pe-Ki Apartmanban megszállni, mely egy új építésű ingatlan. A másfél szobás, nappalival, konyhával rendelkező szálláshely ideális egy kis pihenéshez. Székesfehérvár egyik legcsodásabb helye a Koronázó Bazilika Romkertje, mely nemzeti emlékhely. Ez a magyarság egyik legfontosabb helyszíne, ugyanis István király korában épült, így minden szeglete visszarepít a múltba. Itt található István király szentté avatásakor készült kőkoporsója is. A város főtere is nagyon szép, ráadásul itt található az Országalma, mely vonzza a turistákat. A szobrot Ohmann Béla készítette.

Székesfehérvár említésére a többség szinte azonnal a Bory-várra gondol. A vár története 1912-ig nyúlik vissza, amikor Bory Jenő a Mária-völgyben megvásárolt egy egyholdas területet. A vár minden pontja árasztja magából a romantikus hangulatot. Nem csoda, hiszen építtetője sokkal inkább szoborként tekintett rá, mint várként. Az órajáték különösen érdekes élményt nyújt a látogatóknak. Az órajáték a magyar történelem jelentős alakjait, illetve legendás királyait ábrázolja. Ha már az órajátékot említjük, az Óramúzeumba is ajánlott ellátogatni, ami szintén nagyon látványos.

Forrás: Lépés Magazin