Közösségi irodai munka előnye

A home office manapság egyre népszerűbb, azonban amellett, hogy számos előnye van, vannak hátrányai is. Tény, hogy a home office nem mindenkinek való.

A coworkingről itt tud többet olvasni. Sokan úgy gondolják, hogy az otthoni, kanapén ülve végzett munkavégzésnél nincs is jobb, afféle álommunka. Ugyanakkor számos hátránya is van, hisz az otthoni légkörben nagyon könnyű elkalandozni. Így nem csoda, hogy sokan, akik kipróbálják, rádöbbennek, hogy ez a fajta munkavégzés nem nekik való. A home office ugyanis tökéletes táptalaja az elmagányosodásnak. De, ha ott van a család az se sokat segít, hiszen a gyerekek, de akár a párunk is könnyen tehet róla, hogy képtelenség legyen a munkára koncentrálni. Az is előfordulhat, hogy a lakásban kijelölt kis munkaterület helyére játékdobozok vagy új cipősszekrény kerül. Nem csoda, hogy egyre népszerűbb a közösségi iroda, ami egy olyan iroda vagy lakás, ahol munkaállomásokat alakítanak ki, ahol elfér egy laptop. A közösségi irodákban van áram, internet, mosdó, valamint, ha szerencsénk van még kávé is akad.

Az ilyen közösségi irodákban az egyéni vállalkozók, szabad úszók asztalokat bérelhetnek. A legtöbb helyen félnapi jegyet is lehet váltani, de akár egész hónapra is bérelhetünk asztalt. A közösségi irodákban szabadon lehet jönni-menni. Az ilyen helyeken akár a dolgozókkal is lehet kapcsolatot kialakítani, persze nem mások munka közbeni faggatásával, hanem például kávézás közben. Van, ahol külön helyiségek vannak kialakítva az ismerkedéshez, így senkit nem kell zavarni munka közben. A közösségi irodákban való munkavégzés azt az érzést biztosítja, mintha lenne rendes munkahelyünk, irodánk. Ráadásul egy ilyen helyen sokkal könnyebb a munkára koncentrálni, valamint az elmagányosodástól sem kell félni.