Körülmetélés a Belvárosi Orvosi Centrumban

A körülmetélés egy olyan orvosi beavatkozás, melynek keretein belül a fitymát, tehát az előbőrt eltávolítják a férfi nemi szervről. Ez történhet vallási vagy egészségügyi indíttatásból. Miután az előbőr eltávolításra kerül, a makkot nyugalmi állapotban sem borítja be.

Körülmetélés hátterében nagyon gyakran fityma szűkület áll, ugyanakkor vannak, akik higiéniai okokból döntenek úgy, hogy alá vetik magukat a beavatkozásnak, hiszen így könnyebb tisztán tartani, valamint a fertőzések megelőzésére is nagyobb az esély. A Belvárosi Orvosi Centrumban előre egyeztetett időpontban felnőtt férfiakon végzik el a beavatkozást. A műtét körülbelül egy órán át tart, helyi érzéstelenítéssel. A műtét után a kezelt területre kötés kerül, majd egy nap múltán kontrollra kerül sor, ahol a kötés cseréjére is sor kerül. Az orvos a seb állapotát megítélve elmondja a további otthoni teendőket. A teljes gyógyulás körülbelül egy hónapon keresztül tart. Ha ezalatt vérzést vagy bármilyen panaszt észlel a páciens, akkor haladéktalanul fel kell keresnie kezelőorvosát kivizsgálásra és konzultációra.

A sebet otthon is sterilen kell tartani. Az orvos azt is el fogja mondani, hogy mikor kell eltávolítani az újabb kötés, ami után napi két alkalommal sebtoilette végzendő. Ez a seb áttörlését jelenti kamillával, betadinos oldattal, esetleg fiziológiás sóoldattal. Az orvos erről is részletes tájékoztatást fog adni. Körülmetélésre telefonon vagy a weboldalon keresztül is be tud jelentkezni. Utóbbihoz a Belvárosi Orvosi Centrum online platformjára kell ellátogatni, a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra. A weboldalon bővebb tájékoztatást is talál, gyakorlatilag minden fontos információt megtalál egy helyen, a szükséges elérhetőségekkel egyetembe véve.