Kiváló választást jelent a gravírozott üzleti ajándék

Míg néhány évtizeddel ezelőtt még valódi különlegességnek számított a tárgyi céges jutalom, addig az elmúlt időszakban egyre népszerűbbé váltak az ilyesfajta szuvenírek. Ennek persze jó oka van, ám ahhoz, hogy vezetőként elérjük az áhított eredményt, alaposan meg kell gondolnunk, milyen megoldás mellett tesszük le a voksunkat.

Egy üzleti ajándék ugyanis több célt is szolgálhat. Tudniillik gyakorta marketingcélokkal történik ezek terjesztése, ilyenkor általában külső irányba kerülnek kiosztásra, például rendezvényeken, kiállításokon, bemutatókon. Ekkor a cél a márka megismertetése, így ennek megfelelően is kell megtervezni a gyártást. Ilyen üzleti ajándék esetében kiemelten fontos a költséghatékonyság, hiszen magas darabszámban kell előállítani a termékeket, ráadásul ezek megtérülése nem feltétlenül kalkulálható. Célszerű hétköznapi, használati tárgyakban gondolkozni, ezek ugyanis sokkal inkább szem előtt vannak, így pedig gyorsabban és hatékonyabban érhetjük el velük a céljainkat. Egész másképpen kell azonban tervezni olyan üzleti ajándék esetében, ami csak kisebb rétegeket szólít meg.

Ilyen az, amikor jutalomként adjuk ezeket, például kimagasló teljesítményt nyújtó kollégáknak. Ezekben az esetekben feltétlenül olyan szuvenírben kell gondolkozni, ami egyedi, hiszen ez fejezi ki leginkább a mögöttes üzenetet. Ez lehet egy gravírozott üvegdísz, egy prémium minőségű toll készlet, de akár valami specifikusabb darab is, függően az értéktől és persze a megajándékozott személytől is. Noha zömében egy ilyen üzleti ajándék tárgy szokott lenni, egyre inkább elterjednek azok a speciális béren kívüli juttatások, amelyek nem kézzelfoghatók, de annál népszerűbbek a dolgozók körében. Kiváló példája ennek a személyre szabható életbiztosítás, vagy a nyaralás is, így ebbe az irányba is nyugodtan tervezhetünk.