Ízletes, élénk színű, ínycsiklandó smoothie recept alternatívák

Számtalan esetben lehet szükségünk extra vitamin kiegészítésre. Nem csak a diéta során jön jól, hanem akár egy komolyabb betegeskedős időszak során is, ha feltöltjük szervezetünket hasznos tápanyagokkal. A smoothie erre kiváló alternatíva lehet.

Smoothie recept kiváló támpontot ad, ha valami olyat szeretnénk nagyon gyorsan elkészíteni, ami egészséges és kellőképp tápláló. A smoothie akkor lesz igazán egészséges, ha nem csak zöldséget vagy gyümölcsöt, hanem vegyesen mindkettőt teszünk bele. Valamilyen rostforrást is célszerű a turmixgépbe dobni, hogy a végeredmény igazán tápláló legyen. A gyümölcsben lévő gyümölcscukrok miatt a végeredmény kellőképp édes lehet, így extra édesítő vagy cukor használatára nincs is szükség. A smoothie kalóriatartalma annak megfelelően változhat, hogy mit és abból milyen mennyiséget rakunk bele. A kalóriadúsabb típusokat célszerű reggel vagy a délelőtt folyamán elfogyasztani, míg a könnyebben emészthető verziókat hagyjuk nyugodtan estére. Mindezt tartsuk szem előtt az alapanyagok összeválogatása során.

Fontosnak tartjuk még leszögezni, hogy a turmix és a smoothie nem ugyanaz. Rengetegen használják tévesen ezeket a megnevezéseket, sőt gyakran egymás szinonimáiként használják egymást. Ha szeretnéd tudni a kettő közti különbséget és helyesen használni ezeket a kifejezéseket, akkor érdemes tudnod, hogy a turmixban mindig van valamilyen növényi vagy állati eredetű tejtermék. Ezzel szemben a smoothie csak növényi alapanyagokat tartalmaz. Hasznos tipp, hogy ha fagyasztott gyümölcsöket dobsz a turmixgépbe, akkor igazán frissítő lehet a végeredmény. Ha már a turmixgépet említjük, ennek segítségével is elkészíthetjük a smoothie-t, de akár beszerezhetünk egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett smoothie készítő gépet is.