Hogyan távolítható el természetes módon a makacs vízkő?

A vízkő egy rendkívül bosszantó és káros jelenség, mely a legtöbb háztartásban jelen van és komoly fejtörést okoz a háziasszonyoknak. Ha nem szívesen nyúl vegyszerekhez, az sem jelent problémát, ugyanis számos természetes módszer is létezik a vízkő eltávolítására.

A természetes vízkő eltávolító módszerek kapcsán itt olvashat bővebb információkat! Gyakorlatilag nincs olyan háztartás, ahol ne volna ecet. Ez egy olyan univerzális vegyület, mely nem csupán az ételek ízesítésére használható, hanem tisztítószerként is megállja a helyét. A lefolyó tisztántartására, foltok eltüntetésére, sőt akár vízkő oldásra is kiválóan alkalmas. Habár meglehetősen kellemetlen, orrfacsaró illattal rendelkezik, a háziasszonyok igazán kedvelik univerzális felhasználási lehetőségei miatt. A szaga szerencsére hamar elmúlik, hatása viszont nagyon is látványos. Ráadásul egyáltalán nem drága, különösen a márkás vízkőoldókhoz képest, hiszen már pár száz forintért is beszerezhető. Az ecet kiváló módja a fürdőszoba és a mosógép, illetve a többi vizet használó háztartási készülék vízkőtelenítésének. Már a 10%-os ecet is komoly eredményeket okoz, azonban a 20%-os még hatékonyabb, ráadásul alig drágább, mint az előbbi típus.

Az ecettel való tisztítás egyszerűen megvalósítható, ehhez körülbelül három deciliter ecetet kell feloldani ugyanennyi vízben és egy csipetnyi sót kell hozzáadni. Az egészet össze kell keverni és már kezdődhet is a takarítás. Az egyszerűbb felhasználás érdekében célszerű üvegbe tölteni a folyadékot, majd onnan egy szivacsra adagolni, esetleg egy szórófejes flakont is bevetni. Az ecetes-sós vegyületet nem szabad azonnal letörölni, legalább fél órán át hagyni kell állni az adott felületen. Ezt követően eltávolítható a felületről egy száraz rongy segítségével.