Hogyan lesz igazán finom a pizzasütőben sült pizza?

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a házilag készített ételek. Így nem csupán biztosak lehetünk benne, hogy milyen alapanyagokból készül az étel, hanem anyagilag is jobban járunk. Nem csak főtt ételeket, hanem akár olyan gyorsételeket is készíthetünk, mint például a pizza.

Pizzasütő kapcsán érdemes megjegyezni, hogy enélkül is megsülhet az étel, például egy hagyományos sütőben, azonban előbbiben mégis finomabb a végeredmény. Arról nem is beszélve, hogy ezek a sütők elképesztően gyorsan melegednek fel és magas hőfokon sülnek benne az ételek. Egy jó minőségű pizzasütő hatalmas szolgálatot tehet számunkra. Ugyanakkor nem csak az a fontos, hogy jól bánjunk a sütővel, hanem az is, hogy magát a pizza alapot jól készítsük el, ugyanis ezen múlik nagyrészt a végeredmény. Az igazán jó pizza alap kívül ropog, míg belül puha, levegős hatású. A klasszikus pizzatésztához mindössze pár összetevő szükséges, vagyis liszt, víz, só és élesztő. A lisztből érdemes úgynevezett dupla nullásat venni, mivel az olaszok is ezt preferálják a pizzasütéshez. Élesztőből a hagyományos sörélesztő a nyerő, de ennek hiányában a hagyományos vagy a poralapú is megteszi.

Az alapanyagok összekeverését követően jöhet a dagasztás, mely emberes munka, jól neki kell gyürkőzni. A tészta akkor jó, ha selymes és ruganyos, jól alakítható. Ha már nem ragad a kezünkhöz vagy a nyújtódeszkához. A dagasztást követően következhet a kelesztés, melynek legalább másfél órán át kell tartania. Ha a tészta duplájára dagadt, akkor következhet a kinyújtása, majd mehet rá a pizzaszósz és a friss feltétek. Ezután irány a pizzasütő. A sütési idő elsősorban attól függ, hogy a készülék belsejében hány fok van. Ha a pizza széle foltokban szépen megbarnult, akkor készült el az étel.