Hogyan kezelhető az otthonunkban jelentkező szivárgás?

Manapság a 21. században szinte mindenki tisztában van vele, hogy a szivárgás milyen komoly veszélyeket rejt magában. Azonban, kevesen vannak csak felkészülve arra, ha valóban megtörténik a baj.

A szivárgás kezeléséről bővebb információk a linken érhetők el. A földgáz színtelen, szagtalan vegyület, azonban ma már illatosítják, így könnyebben észrevehető, ha szivárgás lépne fel. Annak érdekében, hogy minél inkább redukáljuk a szivárgás esélyét, célszerű a fűtési szezonon kívül elvégeztetni az éves karbantartást. Ezt talán mondanunk sem kell, hogy szakembernek kell elvégeznie, nem pedig mi magunknak. Gyakori hiba, hogy a fűtési szezon végeztével sokan megfeledkeznek a kazánról, azonban ez talán a legrosszabb, amit tehetünk. A legtöbb esetben az olyan kazánoknál jelentkezik a probléma, amik nincsenek megfelelően karban tartva. Sok családban vannak afféle ezermesterek, akik előszeretettel javítgatnak, azonban a kazán karbantartása egyáltalán nem veszélytelen, úgy is mondhatnánk, hogy a családja életével játszik, aki megpróbálja saját kezűleg megbütykölni a kazánt, ezért ezt semmi esetre sem javasoljuk.

A kiszivárgott gáznak elég mindössze egyetlen szikra, hogy berobbanjon, éppen ezért a nyílt láng használata tilos. Sőt, még a villanykapcsolót sem szabad felkapcsolni, mivel egyetlen szikra is végzetes tragédiához vezethet. Szélesre kell tárni az ablakot, figyelmeztetni a szomszédokat a veszélyre és minél előbb elhagyni a lakást, valamint azonnal értesíteni az illetékes személyeket. Továbbá érdemes lehet beszerezni egy érzékelőt a biztonság kedvéért. Bővebb információkért és elérhetőségért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra, ahol minden szükséges információt megtalálhat egy helyen.