Hatékony, természetes algaölőszer

Sajnos nagyon sok kerti tó tulajdonos szembesül az algásodás bosszantó és egyáltalán nem esztétikus folyamatával. Az algák megjelenésének több oka is lehet. Kétféle alga szokott megjelenni a kerti tavakban, melyek a fonalalga és a zöld alga.

Természetes algaölő szer, amely hatásos a zöldalgák és fonal algákkal szemben, ráadásul természetes? Igen, szerencsére van ilyen! Érdemes először is azzal tisztában lenni, hogy miért szaporodnak el az algák. Ezt több tényező is befolyásolhatja. Ilyen például az alul tervezett gépészet, a túl erősen működő szivattyú vagy a pont, hogy kevésbé működő szűrő berendezés. Ezenkívül az őszi lombhullás során a vízbe hulló, bomlásnak induló falevelek is elősegítik az algásodást. Továbbá a vízinövények ültetéséhez használt ásott föld vagy humusz és a kerti tóba telepített foszfor tartalmú kövek is az algáknak kedveznek. Az algásodást segíti még elő a kerti tóban lévő túl sok hal, azok ürüléke, valamint a felesleges táp és a talajszintről vagy a tetőről a tó vízébe kerülő esővíz. Az algamentesítés során nem szabad túlzásba esni, tehát bármilyen is a kísértés, nem szabad teljesen kiirtani az algákat.

Az algáknak vannak ugyanis előnyös tulajdonságai is, például a víz alatti növények számára oxigént termelnek és a felesleges tápanyagot eltávolítják. A BioBird algamentesítő hatékonyan veszi fel a harcot a zöld algákkal és a fonalalgákkal szemben egyaránt. Használatával kilencven napos hatás érhető el. Az algaölőszert mindenképp körültekintően kell alkalmazni és használata előtt ki kell kapcsolni az UV-C csírátlanító készüléket! Ha szeretne bővebb információkat megtudni a BioBird természetes algaölőszerről és megtekintené a termékek széles választékát, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba és tájékozódjon!