Halogén fűtési ötletek

A halogén melegítő a hőszolgáltatáshoz halogén elemeket használ. Ezek hordozható melegítők, melyek álló és oszcilláló helyzetben kaphatók. A fűtőelem a felmelegített levegőt költséghatékonyan és gyorsan oszlatja el, ezáltal felmelegítve maga körül a levegőt.

A halogén fűtési ötletekről itt érhet el bővebb információkat! A halogén melegítők hőálló testtel rendelkeznek, ami tapintásra hűvös érzetű. Viszont a melegítő elülső rácsa könnyedén felforrósodhat, ezért fontos, hogy ne hagyja felügyelet nélkül a kisgyermekeket és háziállatokat, hiszen súlyos égési sérüléseket szenvedhetnek. Éppen emiatt nem szabad kárpitozott bútor vagy függöny közelébe tenni a fűtőberendezést. A halogén melegítők egy része falra szerelhető változatban is elérhető. Elképzelhető, hogy ezekből többet is be kell szerelni, ugyanis a falra szerelhető modellek kapacitása és mérete kisebb, annak érdekében, hogy a súlyuk is kisebb legyen. A halogén melegítők nagy előnye, hogy oszcillálnak és hamar felmelegítik a kis méretű helyiségeket. Asztalnál ülve vagy valamilyen ülőalkalmatosságon elhelyezkedve komfortosan, melegben érezheti magát.

A halogén fűtőtestek vásárlásakor ügyelni kell arra, hogy automata kikapcsoló készüléket tartalmazzon, arra az esetleg, ha valamilyen okból kifolyólag leesne valahonnan. A halogén melegítők további előnye, hogy kevesebb áramot fogyasztanak más típusú melegítőkhöz képest. A halogén melegítő három fűtőrúddal rendelkezik, amelyek igény szerint az egyes kapcsolók által működtethetők. Ha a szobában nagyon hideg van, akkor lehet egyszerre a három csövet használni, majd szép lassan lecsökkenteni a teljesítményt. A halogén melegítőket időszakosan tisztítani kell a magasfokú, hatékony teljesítmény érdekében.