Gyerekszoba tervezés ifjúsági szőnyeggel, nyírt és padlószőnyeggel

A gyerekszoba akkor kelt bennünk és gyermekeinkben jó érzést, ha nyitott, világos és barátságos. Ebben a helyiségben gyakran gyűlnek össze a kicsik, ezért fontos, hogy egy szép és nagyméretű ifjúsági szőnyeg legyen a talpaik alatt.

A gyerekek gyorsan nőnek. Másra van szükségük 3 éves korukig, majd az óvodás korban, aztán pedig az iskolába járás kezdetétől egészen a kamaszkorukig. Onnantól kezdve pedig már saját ízlésük szerint igénylik a szobájuk kialakítását.

A bútorok, a gyerekszoba textilek, a színes tapéták és a kiegészítők varázsolják teljessé és kedves hangulatúvá ezt a teret. Egy gyerekszobában nagyon fontos a játékosság és a kreativitás fejlesztése.
Az ifjúsági gyerekszőnyegek között remek minták kaphatóak, amelyek ezeknek megfelelnek.
Egy szuper autópályás gyerekszőnyeg a fiúszobák fókuszában a képzeletet szárnyalásra ösztönzi és játszásra késztet. Nagyon jól lefoglalja a fiúkat ez a típusú ifjúsági szőnyeg. Fantáziadús autókázások és matchbox-ozások születhetnek ezen a játszószőnyegen.

Szőnyeg
Szőnyeg

A kislányos szobák varázsát pedig egy szép rózsaszín ifjúsági gyerekszőnyeg adja meg. A rózsaszín, a púderszínek, a lila, a pasztellszínek örökké a kislány szobák színei maradnak. Ezek a színek elkísérik egészen a felnőtté válásig lányainkat. Vannak olyan minták, amik kedvencekké avanzsálódtak náluk. Ilyenek a baglyok, a pillangók, a szívecskék. Ezeket a mintákat gyönyörű gyerekszőnyeg formájában is bevihetjük a gyerekszobába.

A gyerekszőnyegek a gyerekeknek és a szülőknek is jó, ha helyet kapnak a padlón. Egyfelől biztonságosabb, mint a kemény padló, másfelől melegebb, harmadrészt sokkal hangulatosabb és otthonosabb hatást kelt, mint önmagában a rideg padló.

A nyírt gyerekszőnyeg mellett a gyerek padlószőnyeg is nagyon izgalmas a gyerekszobákban. A faltól falig kényeztető puhaságú padlószőnyeg a legjobb dolog a térben. Akár csak egy vékony, alacsony szálmagasságú poliamid gyerek padlószőnyegről van szó, akár egy hosszú szálú, polipropilén ifjúsági padlószőnyegről, a legjobb döntést hozzuk meg vele. Gyermekeink a legnagyobb kényelemben és biztonságban nőnek fel, ha a szobájukban padlószőnyeg burkolat van.

A gyerekszoba berendezését kellően át kell gondolni. Praktikus legyen, szeressen majd gyermekünk ott lenni, büszke lehessen rá, ha osztálytársait meginvitálja játszani. Olyan bútorokat és színeket, mintákat válasszunk, amiket nem kell majd évente lecserélni.

Az ifjúsági gyerekszoba szőnyeg fontos része a térnek, ne hagyjuk ki a tervezés folyamán.