Fénykép nyomtatás otthon, könnyedén

A fotográfia meséje a 19. században kezdődött, amikor egyre nagyobb igény keletkezett arra, hogy a megtörtént események valósághűen kerüljenek ábrázolásra. Ezt a megjelenítést a fényképek tökéletesen véghezvitték, s újdonságnak számítottak a festmények és szobrok után. A fénykép készítése és a kép előhívása külön zajlott, s bizonyára sokak emlékezetében elevenen él a filmtekercsekért való sorban állás és az előhívás macerája.

Világunk fejlődésének köszönhetően a fénykép nyomtatás otthon is történhet manapság, ráadásul rendkívül gyorsan és egyszerűen. Nem szükségesek a sötét fotólaborok, a különböző vegyszerekben való matatás, csak egy színes tintasugaras nyomtató és megfelelő fotópapír. A normál fényképpapír méretek nem szoktak megegyezni a ma használt okos telefonok által készített fotók paramétereivel, így általában igényelnek némi szerkesztést, mielőtt a fotópapírra kerülnek. Ne csüggedjenek a témában kevésbé jártasak sem, hiszen a világhálón számos oktató videó és program nyújt segítséget az ügyben, így mindenki annyira válhat grafikussá, amennyire szükséges!

Ahhoz, hogy a fénykép nyomtatás otthon jó minőségben készüljön el, nem elég egy jó nyomtató, az is fontos, hogy eredeti tintapatronnal legyen megtöltve a szerkezet! Azonban érdemes számolni azzal, hogy a képnyomtatás jelentősen megtizedeli a patron töltöttségét, biztosan a szokottnál hamarabb fog kiürülni a kellékanyag. A nyomtatók gyártói általában adnak ajánlást, hogy milyen tömegű papírra érdemes nyomtatni a tökéletes minőség érdekében, így ezeket az intelmeket érdemes figyelembe venni, s persze a kívánt fotó formátuma sem mindegy. Az onlinetoner.hu weboldalon eredeti tintapatronok és tonerek széles választéka várja a vásárlókat, rendkívül kedvező áron, hogy a fénykép nyomtatás otthon is ugyanolyan minőségben történjen, mintha egy fényképésztől származna.