Fagyálló folyadékok széles választéka az alkatreszek.hu webáruházban

A hideg idő beköszöntével az első, ami egy autó tulajdonos eszébe jut, az a fagyálló folyadék. Nem csoda, hisz az autót fel kell készíteni a hideg időre, enélkül ugyanis hamar komoly problémák jelentkeznének és az autó hamar tönkremenne.

Fagyálló folyadék nagyon hasznos hideg időben, minden autónak nagy szüksége van rá. Azonban sajnos nem mindenki van tisztában vele, hogy akárcsak minden folyadék, idővel a fagyálló is tönkremegy. Éppen ezért a jól megszokott kék színű etilén-glikol alapú folyadékot két évente vagy 55 ezer kilométerenként cserélni kell. Ha otthon régóta árválkodik fagyálló, akkor jobb nem kockáztatni és inkább újat vásárolni. A motorban felesleges hőmennyiség keletkezik működés közben, amit alapvetően valamilyen folyadékkal lehet leginkább elszállítani, még hozzá nem keveset, közel 30-40 százalékot. A víz is jó lehetőség lenne gondolhatnánk és ez így is van, azonban van vele egy nagy probléma, mégpedig, hogy nulla Celsius fok alatt megfagy. Talán mondanunk sem kell, hogy ez a hűtőrendszerben visszafordíthatatlan károkat okozna. Éppen ezért glikol bázisú fagyállóra van szükség, mivel ez biztosítja a megfelelő dermedéspontot. Azonban érdemes tudni, hogy az etilén-glikol nagy korróziós hajlammal rendelkezik.

A fagyálló hűtőfolyadék összetevőit tekintve vízből, speciális etilén-glikolból és adalékanyagból áll össze. Ha cserélni szeretnénk a fagyálló folyadékot, akkor fontos észben tartani, hogy a fagyálló tartály zárókupakját kizárólag hideg motornál szabad levenni, mivel a forró hűtőfolyadék könnyen kispriccelhet, ami balesetveszélyes. Bővebb információkért látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol kiváló minőségű alkatrészeket és autóba való folyadékokat is talál!