Ezeket a jellemzőket mérlegeljük a kónusz kiválasztásakor

Bármilyen felépítmény létrehozásáról is legyen szó, a legfőbb cél minden esetben a funkcionalitás és az időtállóság. Ez éppúgy helytálló egy családi ház, tároló, vagy hatalmas mélyépítésű garázs vonatkozásában. A kellő strapabírósághoz gyakorta elengedhetetlen a vasbeton használata, ám ez olykor tartogat kihívásokat.

Kevesen gondolnák, de például ilyenkor a kónusz alkalmazása is döntő befolyással bírhat. A különféle betonelemek szilárdságát az acélrudazatok elhelyezése biztosítja, erre főképp akkor van szükség, ha nagyobb dimenzióval rendelkező elemek kialakítása a feladat. Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tökéletes végeredmény csak akkor érhető el, ha a szálak pontosan úgy helyezkednek el, ahogy az elő van írva. Kónusz közbeiktatásával pedig sokkal precízebb elhelyezkedést tudunk biztosítani. Ez azonban nem minden, hiszen további előnyökkel is rendelkezik ez a kiegészítő. Egyrészt megakadályozza a víz beszivárgását, ami egyben élettartam növelő hatást is ad, hiszen a szerkezet így jóval tovább ellenáll a korróziónak.

Ezzel együtt pedig magát a betont is védi, hiszen a rudazatokból a felületre ható feszítőerő nem egy kis részen összpontosul, hanem a kónusz segítségével kellőképp eloszlik. Ennek köszönhetően radikálisan lecsökken annak az esélye, hogy a beton idejekorán megrepedjen. Gyakorta komoly dilemmát jelenthet azonban annak meghatározása, melyik típus mellett is lenne tanácsos letenni a voksunkat. Miképp az szinte az összes építőipari eszköz kapcsán tapasztalható, úgy a kónusz választékot vizsgálva is azt láthatjuk, hogy a kínálat rendkívül széleskörű. Eltérő az anyagvastagság, a hossz és a kialakítás is, így figyelembe kell vennünk a teherbírást, no és persze az sem mindegy, milyen szerkezetbe kerülnek majd beépítésre ezek a kiegészítők.