Építkezések során megkerülhetetlen a szegélyléc szerepe

Egy-egy kivitelezés a biztos alapoknál kezdődik, az építőiparban nem véletlenül fektetnek tehát kiemelt hangsúlyt ennek fontosságára. A felhasznált anyagok és az eljárások menetének pontos betartása együttesen vezet csak megfelelő eredményre, ebbe pedig a legapróbb tényezők is komoly szerepet vállalnak.

Legyen szó komplett betonozásról, vagy épp meghatározott elemek gyártásáról, a szegélyléc hatalmas segítséget jelent az optimális élképzés során. A zsaluzás folyamata meghatározó a későbbi stabilitást és tartósságot illetően, ezért az első lépés mindig a precíz mérés. Ennek segítségével pontosan meghatározható mekkora építményt hozunk létre, enélkül ugyanis annak dimenziói nem lesznek kielégítők. A szegélyléc használatával sokkal könnyebben megvalósíthatók az élletörések zsaluzásai, ám a sikerhez elengedhetetlen, hogy a lehető leginkább kézenfekvő darabok használata mellett döntsünk. Nyersbeton elemekénél, illetve gyakorta előforduló négy élű oszlopoknál a PVC jelent optimális választást.

Egy ilyen szegélyléc kellően ütésálló, ami az igénybevétel szempontjából rendkívül fontos tulajdonságnak tekinthető. Bizonyos körülmények ugyanakkor előírják, hogy a szegélyléc hajlítható és rugalmas is legyen, ekkor a polietilén mellett érdemes letenni a voksunkat. A 45 fokos élettörés bármelyik modell segítségével könnyedén megvalósítható, fektessünk azonban kiemelt figyelmet arra is, hogy a szegélyléc rögzítési pontjai a kellő távolságban legyenek. Nem mindegy az sem, hogy a sarokléc beékelődő éle lekerekített, avagy sem. Előbbi akkor jelent jókora könnyebbséget, amikor olyan felületen történik az alkalmazása, ami nincs kellőképp megtisztítva a különféle szennyeződésektől és törmelékektől. Így ugyanis elegendő hely marad a zsaluszögletekben és pontos lesz az illeszkedés.