Egy kerti fólia elengedhetetlen a sikerhez

A háztáji növénytermesztés számtalan előnnyel jár, ezért ha rendelkezünk megfelelő méretű kerttel, mindenképpen érdemes belevágni. Egyfelől remek kikapcsolódást jelent, amibe akár a gyermekeinket is bevonhatjuk, másrészt a szabad levegőn töltött idő a mentális egészségre is jó hatással van. Persze ahhoz, hogy ne adjuk fel hamar a dolgot, már az elején elengedhetetlen, hogy sikereket érjünk el.

Emiatt egy kerti fólia megléte döntő befolyással bírhat. Régebben üvegházakkal oldották meg a palánták nevelését, egy ilyen építmény kialakítása azonban meglehetősen macerás és magas költségekkel jár. A technológia fejlődésének köszönhetően ma már létezik sokkal egyszerűbb és olcsóbb módszer, mégpedig a kerti fólia. Villámgyorsan telepíthető és optimális esetben roppant ellenálló is. Persze nem mindegy melyik modell mellett tesszük le a voksunkat, ezért mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket, pár szempontot mindenképpen mérlegelnünk kell. Ezek közül a forma és a méret bír a legnagyobb jelentőséggel.

Előbbi esetében a jól bevált, félköríves kialakítás a leghatékonyabb. Egy ilyen kerti fólia kiváló fényáteresztő képességekkel rendelkezik és a legtöbb esetben remek választásnak bizonyul. Speciális növények termesztésénél előfordulhat, hogy egy másfajta kialakítás a szerencsésebb, így ha kétségünk támadna, vásárlás előtt inkább kérjük ki hozzáértő tanácsait. Méret tekintetében azonban nekünk kell kalkulálnunk. Függően attól, milyen növényeket szeretnénk majd termeszteni, már előre megtervezhetjük az ágyások pontos helyét, így látni fogjuk, hány négyzetméteres kerti fólia az ideális. Ezt követően már csak a megfelelő modellt kell beszereznünk. Ennek során inkább a minőségre helyezzük a hangsúlyt, tudniillik spórolni leginkább a vázszerkezeten tudunk, ám nem éri meg az alacsonyabb költségek miatt kockáztatni. Így ugyanis fennáll a veszélye, hogy egy komolyabb vihar nagyobb károkat okoz a sátorban.