Csapadékvíz tároló tartály és egyéb kiegészítők

Az esővíz összegyűjtése rendkívül hasznos, így érdemes élni ennek előnyeivel. Régen nagyon elterjedtnek számított, majd egy időre háttérbe szorult, ma pedig újra reneszánszát éli. Az esővíz hasznosítása mindenképp hasznos, így érdemes beszerezni hozzá a szükséges eszközöket.

Csapadékvíz tároló tartály kiváló módja az esővíz összegyűjtésének. Az egyszerű zöld tartály nagy mennyiségű esővíz tárolására alkalmas. Egy egyszerű zöld csapadékvíz gyűjtő tartály egyáltalán nem drága, ráadásul kiváló befektetés, hiszen hosszú távon nagy hasznát lehet venni. Az esővíz összegyűjtésének két módja van. Történhet a felszín alatt, illetve a felszínen az ereszcsatornához csatlakoztatva. A többség az utóbbit preferálja, mivel ez az egyszerűbb módszer. Nem kell ásni és a földbe telepíteni, csak a ház mellé állítani és hozzá csatlakoztatni az ereszcsatornához. Érdemes csapadékvíz tároló tartályt vásárolni, mivel sokkal több víz tárolására alkalmas, mint egy egyszerű vödör vagy hordó. A felszíni csapadékgyűjtés esetében számolni kell azzal, hogy nem csak a tetőfelületen lévő nedvesség, tehát csapadék, hanem a szennyeződések is belekerülnek a tartályba. Ennek következtében a víz koszos lesz és algásodni fog idővel.

A megoldást az esőlopó vagy esővíz szűrő jelenti, amely akár a víz túlcsordulást is meg tudja akadályozni. A Suni Kft kínálatában ezeket is be tudja szerezni, illetve a csapadékvíz tároló tartályt is. A tartályt úgy érdemes elhelyezni, hogy ne akadályozza a közlekedést és könnyedén megközelíthető legyen. Célszerű beszerezni egy esővízgyűjtő talpat, aminek alkalmazásával egyszerűbb a víz kivételezés és a tartály is kellőképp stabillá válik. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a sunikft.hu webáruházba s megtekinteni a kínálatot!