Ajándék keresztelőre – nem az érték a fontos

Egy-egy ajándék kapcsán olykor a legnagyobb dilemmát az érték kérdése okozza, hiszen akár elfogadjuk, akár tagadjuk, az anyagiak bizony igen komoly szerepet játszanak az ünnepek alkalmával is.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy ajándék keresztelőre csak olyan szuvenír lehet, ami vaskos árcédulával rendelkezik. Természetesen nem igazán illik valamilyen filléres kacatot adni, ám az arany középút itt is kiváló alternatívát jelenthet. Első körben ugyanakkor azt kell meghatároznunk, milyen típusú meglepetés mellett tesszük le a voksunkat. A legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha a szülők előre megmondják, minek örülnének igazán. Ez általában valamilyen hasznos ajándék keresztelőre, például egy játék, netán hinta, vagy valamilyen kiegészítő, amit maguknak már nem vennének meg. Ha kapunk ilyen tippeket, akkor feltétlenül kérdezzünk rá a részletekre is, hiszen gyakorta nem mindegy a kialakítás, vagy épp a szín. Amennyiben a kívánt alternatívák mindegyike meghaladja a büdzsénket, akkor sem kell kétségbe esni, ezt finoman és udvariasan jelezhetjük a szülők irányába.

A legtöbb esetben ugyanakkor nem igazán kapunk semmilyen iránymutatást, így aztán saját magunknak kell kitalálnunk, mit viszünk majd a jeles napra szuvenírként. Örömteli hír, miszerint nagyon sok mindenből lehet remek ajándék keresztelőre, persze a meglepetésnek feltétlenül a babához kell kapcsolódnia. Egyfelől ott vannak a jól bevált, már-már hagyományosnak mondható alternatívák. A tejfogtartó doboz mellett az ékszerek is igen népszerű opciónak számítanak, ám ha ezek mellett tesszük le a voksunkat, akkor tartsuk szem előtt, hogy illik nemesfémből készült darabot vásárolnunk. Ugyancsak egyre elterjedtebb ajándék keresztelőre a megtakarítás is. A készpénz ugyan nem feltétlenül passzol az eseményhez, ám egy kamatozó lekötés már egész más elbírálás alá esik, ráadásul ez is egy hosszú távra szóló ajándéknak tekinthető.