A termelői méz hatása az emberi szervezetre

Nagyon sok háztartásban előszeretettel fogyasztanak mézet, mely tökéletes opció a cukor kiváltására. Ahhoz viszont, hogy igazán jó minőségű terméket vásároljunk, rendkívül fontos, hogy ne a nagyáruházak polcairól, hanem megbízható termelőktől szerezzük be. Talán nem olyan kézenfekvő ez a beszerzési mód, de a termelők igyekeznek minél több rugalmas alternatívát kínálni a vásárlóknak.

Termelői méz kitűnő választás abban az esetben, ha szem előtt tartjuk a minőséget és szeretnénk, hogy igazán ízletes termék ízesítse az ételeinket és italainkat. Bár a multik árai sokszor kedvezőbbek, és ha az ember úgyis ott vásárol, miért ne tehetne egy maci mézet a kosárba. Nos, talán az ok az, hogy a termelői méz minden tulajdonságában képes túlszárnyalni a nagyiparban készült társait. Sokan úgy vélik, hogy a méz nagyon egészséges, ami valóban igaz, de csak, ha megfelelően használjuk. Alapvetően nem más, mint tiszta cukor, mely vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. Ami sokkal fontosabb, hogy gyulladásgátló és antibakteriális hatása is van. A sötétebb fajták jellemzően több antioxidánst tartalmaznak, mint a világosabbak. Sokkal intenzívebb ízvilággal rendelkeznek és finomabbak, ezért érdemes egyenesen a termelőtől vagy a termelői piacokról vásárolni. A háztartásokban a mézfogyasztás a téli időszakban kiugróan magas, egy éves kor felett a háziorvosok előszeretettel ajánlják a fogyasztását a különböző felső légúti megbetegedésekre, torokfájásra, köhögésre. Ha szeretnénk megtámogatni az immunrendszerünk, akkor célszerű egy kis mézet csorgatni a teánkba. Ez esetben azonban ügyelni kell arra, hogy a folyadék ne legyen forró, ugyanis a méz jótékony hatása elvész! A méz a természetes, ősi csodaszer, nagyanyáink is ehhez a módszerhez nyúltak, amikor a megfázás vagy a köhögés jelentkezett.

Természetesen, ahogy minden édesítőszerrel, úgy a mézzel is óvatosan kell bánni. Bár voltaképpen ez az alternatíva is cukor, a glikémiás indexe mégis jóval alacsonyabb, mint a finomított, úgynevezett kristálycukor. Ennek fényében vitathatatlan, hogy a sima fehér cukornál mindenképp jobb választásnak bizonyul. Talán sokan nem is tudják, de akár a sebkezelésre is alkalmas lehet az aranyló nedű. Regeneráló hatása miatt kedvelt alkotóelem a szépségiparban, gyakran fő összetevője a különböző kozmetikumoknak. Sőt, aki szereti a házilag elkészíthető arc- és hajpakolásokat, bátran csorgasson az édes ragacsból, nem bánja meg. Akár magunkra kenve, akár teában nagyon jó hatással van szervezetünkre. Ha nem feltétlenül szeretnénk gyógyszereket alkalmazni, akkor a méz vásárlás kiváló alternatíva lehet. A méz nem csak testre, de a lélekre is hat. Ugyanis köztudott, hogy számos jó tulajdonsága között a nyugtató hatás is szerepel. Egy stresszes napon jól eshet kicsit megállni, átgondolni a nap eseményeit egy pohár mézes ital mellett. A Huszti és Társa Kft. kiváló minőségű mézeket kínál vásárlóinak, melyek a weboldalukon egytől egyig elérhetők. A különböző kiszerelések lehetővé teszik, hogy kóstolót vásároljanak az érdeklődők, vagy feltöltsék a kamrapolcot a kedvelt ízekből. A praktikus egy adagos, tasakos és a cseppmentes tubusos kiszerelésnek köszönhetően könnyedén ízesíthető vele a tej, tea, a friss kenyér, foszlós kalács. Ízletesebb tízórai aligha kerülhetne az asztalra, ráadásul az abrosz sem lesz csupa ragacs! A méz ajándéknak is remek ötlet, hisz nem általa egészséget is kaphat az ajándékozott. Magyarország a világ országaihoz képest vajmi kevés mézet fogyaszt. Változtassunk ezen! Válasszon termelői, minőségi nyers mézet a mezker.hu webáruházból.