A te szervezeted is az elsavasodás tüneteit mutatja?

Állandóan fáradtnak érzed magad? Emésztési panaszokkal küzdesz és gyakran fáj a fejed? Gyakran vagy beteg a gyenge immunrendszered miatt és narancsbőr miatt kell takargatnod magad a strandon? Nos, ezek a tünetek a szervezet elsavasodására is utalhatnak! Az alábbiakban eláruljuk mit tehetsz ellene!

Elsavasodott szervezet tünetei megkeseríthetik a mindennapjaid, így mindenképp tenni kell ellene, ha a fentebb említett panaszokat tapasztalod. Súlyosabb esetben az elsavasodás ízületi panaszokat, folyamatos álmosságot, izomgörcsöket, továbbá alvás és koncentrációs panaszokat okozhat. Ha csak néhány fentebb említett panaszt tapasztalsz vagy bizonytalan vagy, akkor érdemes egy pH mérésre alkalmas indikátorpapírt vásárolni. Az indikátorpapír 5,4 és 7,4 értékek között képes mérni a vizelet pH szintjét. Ha a kapott érték 7, akkor tökéletes az érték. Emellett a 6,5 és a 6,8 közötti érték is megfelelő. A szervezet elsavasodásához több tényező vezethet, például a dohányzás, a gyakori alkohol és kávé fogyasztás, a mozgáshiány életmód, a stressz és a túl sok savképző élelmiszer fogyasztása.

Összességében az életmódváltás segíthet az elsavasodás orvoslásában. A rendszeres sport és a stresszmenedzsment mellett az egészséges, lúgosító ételek fogyasztása is hasznos, így érdemes tojássárgát, teljes kiőrlésű gabonaféléket, zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani. Emellett a folyadékfogyasztásra is nagy hangsúlyt kell fektetni. Reggel, éhgyomorra érdemes két-három deciliter vizet elfogyasztani, illetve a gyógyteák és a citromos víz fogyasztása is rendkívül hasznos. Lehetőleg a gyógytea, valamint az ételek elkészítése során is tisztított vizet használj! Bővebb információkért látogass el a wellnetviztisztito.hu webáruházba!