A porszívó választás szempontjai

Az elmúlt pár évben a hagyományos, nagyobb mérettel és súllyal rendelkező porszívók mellett a vezeték nélküli típusok is megjelentek, melyek nagyon hamar nagy népszerűségre tettek szert. Modern megoldásnak bizonyulnak, azonban nem mindenki számára ideálisak, így fontos átgondolni, hogy számunkra mely szempontok lényegesek, hogy biztosan jól tudjunk dönteni.

Elektromos porszívó terén bőven van miből válogatni. A technológiai újítások ezt a területet is elérték, így ma már számos újítás, kiegészítő és extra elérhető egy-egy modell kapcsán. A vezeték nélküli modellekre, illetve a robotporszívókra ez különösen igaz. A hagyományos és vezeték nélküli készülékek között nem csak a használat egyszerűségében és bonyolultságában láthatók eltérések, hanem a súlyban is. A hagyományos típusok akár hat-hét kilósok is lehetnek, ami azt jelenti, hogy nem könnyű mozgatni őket. Már a szekrényből való elővétel is nehézséget okozhat, pláne, ha az emeletre szeretnénk felcipelni. A hagyományos típusok nagy előnye, hogy folyamatos áramellátás alatt vannak a vezetéknek hála, vagyis amíg be vannak dugva a konnektorba, addig gond nélkül tudjuk használni.

A vezeték nélküli modellek viszont akkumulátorral működnek, vagyis addig tartanak ki, amíg az akksi fel van töltve. Ha ez lemerül, akkor nagyon fontos, hogy gondoskodjunk az eszköz feltöltéséről, különben nem fogjuk tudni használni a porszívót. A hagyományos darabok további előnye, hogy sokkal optimálisabb a tisztítási hatékonyságuk, melyet számos teszt is igazolt. Ha porallergiában szenvedő is van a családban vagy az alapos tisztítás hívei vagyunk, akkor érdemes alaposan átgondolni ezt a szempontot. Minél több specifikációt és tényezőt vizsgálunk meg, annál nagyobb eséllyel hozhatunk jó döntést.