A padló melegítés előnyei

A padló melegítésről évekig élt a köztudatban az a tévhit, hogy amellett, hogy egyáltalán nem praktikus még drága is. A 21. században a padlófűtés számít az egyik legnépszerűbb fűtési alternatívának, nem véletlen.

A padlófűtésről bővebb információk a linkre kattintva. A padló fűtés nem csak hatékony, de emellett praktikusnak is számít, így érdemes adni neki egy esélyt. Az ilyen típusi fűtés lényege, hogy a padló alá csőrendszert helyeznek el, amiben a meleg víz kering, ezzel felmelegítve a padlót. A padlófűtést alkalmazva érdemes csempét használni, mint burkolatot. A csempe nagy előnye, hogy sokáig képes magában tartani a hőt. Ugyanakkor a fejlesztéseknek köszönhetően akár némelyik laminált padló alá is helyezhető padlófűtés. Ha nem megfelelő laminált padlót választunk, akkor meglehetősen kockázatos vállalás a padlófűtés, valamint abban az esetben is, ha nem szakszerűen lett letéve a padló. A padlófűtés egy vízrendszeres megoldás, amely gyakorlatilag bármilyen kazánnal összeköthető.

Ahhoz, hogy a padlót felfűtse, sokkal alacsonyabb hőfok is elegendő, emiatt igazán hatékonynak nevezhető. Radiátor alkalmazásával 60-70 fokos víz hőmérséklet szükséges, azonban padlófűtés esetén elég 40-50 hőfokkal rendelkező víz. A nagy fűtési felület sokkal kellemesebb érzetet ad. Rengeteg kritikát hallani arról, hogy a hálószobákba nem ajánlott, mert felveri a port. Van benne igazság, de csak annyira, amennyire más fűtési rendszerek esetén. A padlófűtés nem foglal helyet, így nem kell amiatt aggódni, hogy a fűtési rendszer miatt nem tudja elhelyezni a bútorokat. Bővebb információkért, valamint fűtésszerelő szakember elérhetőségéért látogasson el a futes-gazsszereles.hu weboldalra, valamint további informatív cikkeket is találhat ott.