A megfelelő WC tartály praktikus és megbízható

Manapság már egész más elvárásokat támasztunk egy illemhellyel kapcsolatban, mint évtizedekkel ezelőtt. A kényelem mellett a praktikum is óriási szerepet játszik, amikor a rendelkezésre álló – általában meglehetősen szűkös – helyből megpróbáljuk kihozni a legtöbbet.

Szerencsére ahogy a szaniterek többségénél, úgy a WC tartály esetében is számtalan opció közül választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelőt. Az illemhely megtervezésénél, akárcsak otthonunk többi részénél, érdemes rendszerben gondolkoznunk. Ez természetesen igaz a dizájnra is, hiszen akkor lesz igazán mutatós a mosdó, ha egy adott stílus szerint válogatjuk össze a berendezéseket, ám ugyanígy kell eljárni funkcionalitás tekintetében. Ahogy a WC tartály kiválasztásánál, úgy a csésze esetében is érdemes minden fő szempontot figyelembe venni. A legfontosabb ezek közül, hogy mekkora a tér a helyiségben. Ez ugyanis döntően befolyásolja, hogy álló, vagy fali megoldással járunk-e jobban.

Előbbi a padlóba kerül beépítésre – ezáltal nagyobb a helyigénye -, míg utóbbi egy falba szerelt keretre kerül. Sokan elkövetik azonban azt a hibát, hogy ilyenkor csak a WC csésze méretével számolnak és arra nem gondolnak, hogy a WC tartály is meglepően zsúfolttá tud tenni egy egy-két négyzetméteres területet. Kis alapterületű illemhely esetében emiatt szinte biztos, hogy a falba süllyesztett megoldás a praktikusabb választás, ez ráadásul igazi minimalista hangulatot is kölcsönöz, hiszen csupán egy nyomógombokkal ellátott panel árulkodik a beépítésről. További előnye a keretre rögzített csészének, hogy sokkal egyszerűbb tisztán tartani a padlót, hiszen könnyedén fel lehet mosni alatta. Ha azonban a hely szűke nem kardinális kérdés, akkor nyugodtan válasszunk álló megoldást, hiszen az például egy monoblokk WC tartállyal párosítva rendkívül esztétikus összképet ad.