A legismertebb gyógygomba típusok

A gyógygombák alkalmazása által nagyon sokat tehetsz egészséged és azon belül főleg immunrendszered támogatásáért. Sokan kezdetben ódzkodnak a gyógygomba használatától, gyakran misztikus asszociációk miatt, erre azonban semmi szükség.

Gyógygomba kapcsán az egyik legismertebb a pecsétviaszgomba, mely egyben az egyik legkedveltebb is a gyógygombát használók körében. Vannak, akik természetes Xanaxnak tartják ezt a gombát, ugyanis a benne lévő triterpén vegyületnek köszönhetően nyugtató, szorongáscsökkentő hatású. Emellett a jobb, minőségibb alvást is támogatja és pozitív hatással van az idegrendszerre. Az ázsiai egészség kultúrában is nagy becsben tartják, méghozzá olyannyira, hogy a hosszú élet és a jólét egyik jellegzetes jelképe. Ezenkívül a halhatatlanság gombája elnevezés is megilleti, ugyanis kezdetben csak az uralkodók használhatták Ázsiában különleges tulajdonságait. A benne lévő poliszacharid-tartalma által a pecsétviaszgomba öregedésgátlóként is kiválóan használható. A süngomba vagy más néven oroszlánsörény gomba az állatok királyának sörényére emlékeztető formája miatt kapta jellegzetes nevét.

A süngomba nagyon sok bioaktív vegyületet tartalmaz, melyek jótékonyan hatnak a szervezetre. Japánban és Kínában már nagyon régóta alkalmazzák a hagyományos orvoslásban. A nyugati világban pedig főként táplálék-kiegészítőként érhető el. A süngomba használatával a gyomor nyálkahártyarétege hatékonyan védhető, ezért a gyomorfekély és a gyomorhurut tüneteinek gyógyításához is hatékonyan hozzájárul. A laskagomba szintén kiváló egészségmegőrző opció, mely vérnyomásszabályzóként is nagyszerűen használható. Ha szeretnél bővebben tájékozódni a gyógygombák kapcsán, akkor látogass el a gyogyvarazs.hu webáruházba!