A kollagén szerepe a szervezetünkben

Manapság változatos táplálkozás mellett is igazán nehéz minden fontos tápanyagot pótolni a szervezetünkben. Emiatt célszerű táplálékkiegészítőket használni. Bizonyos tápanyagokat ugyanis csak ebben a formában tudunk megfelelő mennyiségben pótolni a szervezetünkben.

Kollagén fontos szerepet tölt be a szervezetben, ugyanis ez a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje. Rendkívül nagy jelentősége van, ugyanis nagyon sok fontos funkció köthető hozzá a testben. Például megalapozza a bőr szerkezetét, biztosítja, hogy a haj és a köröm kellőképp erős és egészséges legyen. Ezenkívül az izomnövekedést is elősegíti, melynek különösen a kor előrehaladtával van nagy jelentősége. Ha rendszeresen végzünk erősítő edzéseket, akkor is nagy hasznát vehetjük, habár erre a célra a tejsavó fehérje alkalmasabb választás lehet. Az izmok mellett a porcok egészségéhez is hozzájárul a kollagén. Az alacsony szint következtében ízületi fájdalmak alakulhatnak ki idővel. A szervezet képes előállítani a kollagént, azonban erre való képessége idővel folyamatosan csökken, ezért a kellemetlen tünetek megjelenésének lassítása érdekében külső pótlásra van szükség.

Ma már nagyon sok termékre írják rá, hogy kollagént tartalmaz, azonban ez gyakran elenyésző mennyiség vagy épp nem megfelelő felszívódású formula. A biológiailag legjobban felszívódó formula a szarvasmarha-kollagén, mely viszonylag egyszerűen és hatékonyan szívódik fel a szervezetben. A folyékony formátum nem csak könnyebben fogyasztható, hanem nagyon egyszerű az adagolása is. Akár szépészeti, akár egészségügyi célzattal vásároljuk meg és használjuk a terméket, biztosan számíthatunk a pozitív hatásokra. A merceonline.hu weboldalon bővebb információk is találhatók a témában!