A grillezés lelke, a grillsütő

A téli hideget és bezártságot követően alig várjuk, hogy egy kicsit kiszabaduljunk a szabadba és ott tegyünk-vegyünk. A nyárhoz szorosan hozzátartozik a grillezés és a levegőben szálló ínycsiklandozó illatok. Ahhoz, hogy finom falatokat tudjuk készíteni odakint, szükségünk van egy grillezőre.

Grillsütő kiválasztása viszont nem könnyű feladat, hiszen nagyon sok opció áll rendelkezésre. A többségnek megvan a véleménye arról, hogy milyen grillsütővel lehet a legfinomabb ételeket készíteni. Ha szeretnénk jól dönteni, akkor érdemes megvizsgálni az egyes típusok előnyeit és hátrányait, illetve átgondolni, hogy mire vágyunk, mik az igényeink. A faszenes típusok nagyon népszerűek, mivel sokan ezeket tartják a grillezés királyának. Tagadhatatlan, hogy ennek az alternatívának nagy előnye, hogy a grillrácson készülő ételek különleges füstös aromát vesznek át a faszéntől. Nagyon hangulatosan lehet készíteni az ételeket ezekkel a készülékekkel, bár a nagy füst és a lassú begyújtás, valamint sütés igazi türelemjáték lehet, ha egy éhes csapat várja, hogy elkészüljenek a rácson az ételek.

A gázgrill kezelése jóval egyszerűbb, a megfelelő hőmérsékletet is sokkal könnyebb eltalálni. Nem füstöl, így a tisztítása szintén viszonylag egyszerű. Mindössze arra kell ügyelni, hogy mindig legyen kéznél egy pótpalack, ha a meglévő kifogyna. Ha még praktikusabb, könnyebb alternatívát keresünk, akkor az elektromos grillsütő lehet jó választás, melynek segítségével akár az erkélyen is elkészülhetnek a finom falatok. Sőt, nagyon könnyen magunkkal vihetjük bárhova, akár a nyaralásra is. Arra viszont ügyelnünk kell, hogy a közelben legyen valamilyen áramforrás, különben nem fogjuk tudni használni. Minél alaposabban tájékozódunk, annál nagyobb eséllyel fogunk jól dönteni.