A föld kollektoros hőszivattyúknak előnyei

A föld kollektoros hőszivattyúról bebizonyosodott már, hogy a piacon jelenleg a leginkább fenntartható és költséghatékony fűtési/hűtési megoldást jelentik.

További részletek itt, tehát keressen fel minket, nem fogja megbánni. Mivel a föld kollektoros hőszivattyú képes különféle szolgáltatások biztosítására – például hőtermelés, meleg víz, megfelelő páratartalom és léghűtés – rengeteg fogyasztó választja ezt a fűtési rendszert, ami nem csoda. A föld kollektoros hőszivattyúk árai évről évre fokozatosan csökkennek az egymást követő műszaki fejlesztések miatt, ami vonzóbbá teszi az új vásárlók körében. A geotermikus hőszivattyúk egyik fő előnye az alacsony energiafogyasztás, mivel ezek 20-50% -kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos fűtési vagy hűtési rendszerek. Annak érdekében, hogy három hőegységet kihúzzon a talajból, a geotermikus hőszivattyú általában egy egység villamos energiát fogyaszt. Ami azt jelenti, hogy minden kW villamos energiát 3–5 kW fűtéssé vagy 2–3 kW hűtési energiává kell átalakítani.

A földi hőszivattyú működése és hőteljesítménye nem függ a külső időjárási viszonyoktól, míg a talaj hőmérséklete többé-kevésbé állandó egész évben. Ugyanakkor a talaj felső rétegeinek hőmérsékletét nem befolyásolja a szivattyúk jelenléte a talajban, és ezek felszerelése után nincs korlátozás a feltárt terep használatára. Ezenkívül, mivel a talaj hőszivattyúján nincs kültéri egység, ez nem rontja a környező táj kinézetét sem. Ezen túlmenően a föld kollektoros hőszivattyú meglehetősen kényelmesen működik, mivel nincs szükség a kazánház szellőztetésére, nagyon csendes, és csak kis hőmérsékleti és páratartalom-ingadozásokra enged lehetőséget, így a hőelosztás egyenlőbbé válik, és állandó lesz.