A finom és egészséges eper

Az eper a tipikus nyári gyümölcsök közé tartozik. Egy olyan dolog, ami miatt jó várni a meleg évszakot. Ahogy beérnek az ízletes eper szemek, ideje keresni néhány szuper receptet, illetve befőzés céljából is félre tenni egy adagot.

Eper közkedvelt gyümölcs, melyet nagyon sokan előszeretettel fogyasztanak. Tavasztól nyárig tart a szezonja, amikor számos lehetőség adódik eper szedd magad eseményeken való részvételre. Ha nagy eper rajongó hírében állsz, akkor azt javasoljuk, hogy látogass el ezekre a helyekre és szedj, illetve fogyassz ízletes eperszemeket. Ha nem szívesen hajoldozol, akkor természetesen a szupermarketekben is megvásárolhatod a gyümölcsöket, de akár online is rendelhetsz. Az eper önmagában fogyasztva is felér egy kulináris élménnyel, ugyanakkor más ételek összetevőjeként is kiváló. Például nem hiányozhat a gyümölcssalátákból. Gyakorlatilag bármely gyümölcshöz kiválóan passzol, de akár egy egyszerű zöldsalátát is kiválóan fel lehet dobni vele. Ha csak valami egyszerűre vágysz, ami ráadásul egészséges is, akkor egy kevés zabpelyhet és joghurtot keverj össze és máris fogyaszthatod az ízletes desszertet.

Az epres shake akár napindítóként is tökéletes, de az édességiránti vágyad is csökkentheti. Az eper nagy előnye, hogy nagyon édes ízzel rendelkezik, azonban kalóriatartalma alacsony, ezért bátran fogyaszthatod. Annak sincs akadálya, hogy az epres zabpelyhedbe mézet csurgass, hiszen még így is alakbarát marad. Az epret célszerű hűtőben tárolnod, annak érdekében, hogy sokáig megőrizze frissességét, illetve vitamin és ásványi anyag tartalmát. Az interneten számos recept ötletet találni, de akár saját fantáziád alapján is elkészítheted a jobbnál jobb epres finomságokat. Ha szeretnél bővebb információkat megtudni vagy rendelni, akkor látogass el a kozertplusz.hu weboldalra!